Artikelen

Werkelijk in verbinding komen

De psychotherapeut Marshall B. Rosenberg ontdekte drie belangrijke factoren die hem hielpen te begrijpen waarom sommigen van ons in een situatie reageren met mededogen en compassie, waar anderen reageren met agressie of andere uitingen van verbroken verbinding.

Het gaat hier om: 1. Hoe ons is geleerd te denken. 2. Hoe ons is geleerd te communiceren. En 3. De specifieke strategieën die ons zijn geleerd om anderen en onszelf te beïnvloeden.

Rosenberg concludeerde dat de wijze van communiceren beïnvloedt hoe we ons bewegen in de wereld. Vervolgens bedacht hij een nieuwe vorm van communiceren op basis van een aantal principes die gewelddadigheid minimaliseert en verbinding optimaliseert.

Hoewel het Geweldloze Communicatie model niet ingewikkeld is, kost het tijd om te leren om behoeftes te herkennen en te voelen. Het duurt even om uit patronen van verwijten te stappen en te leren dat achter verwijten behoeftes zitten, en het kost tijd om door de kritiek van een ander heen te leren luisteren naar de behoefte erachter. Uiteindelijk zal het bewust en regelmatig toepassen van de Geweldloze Communicatie stappen bijdragen aan gezonde en fijne relaties.

Werkelijk in verbinding komen plaatje

Delen

Reacties 0

Plaats een reactie