Artikelen

De Dankbare Stroom

Zelf je problemen leren overwinnen door middel van zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, en zelfontwikkeling.

Waar de tool voor dient.
Als je hoofd vol zit met zorgen, zelfhaat of een andere vorm van negatief denken, ben je gegijzeld door de Zwarte Wolk. Hij beperkt wat je met je leven kunt doen, zorgt ervoor dat je geliefden je goede eigenschappen niet zien. Leven wordt een overlevingsstrijd in plaats van de vervulling van een mooie belofte.

Waar je tegen vecht.
Het onbewuste waanidee dat negatieve gedachten het universum in bedwang kunnen houden. Omdat we denken dat het universum onverschillig tegenover ons staat, houden we vast aan het gevoel van controle dat negatief denken ons geeft.

Wanneer je de tool moet gebruiken.
1. Gebruik de Dankbare Stroom zodra er negatieve gedachten in je opkomen. Als negatief denken niet wordt tegengegaan, wordt het alleen maar sterker.
2. Gebruik de Dankbare Stroom als je ongerichte gedachten hebt, bijvoorbeeld als je tijdens een telefoongesprek 'in de wacht' staat, vaststaat in het verkeer, of in de winkel in de rij staat.
3. Je kunt de tool ook inpassen in je dagelijks leven. Zo worden specifieke tijdstippen (wakker worden, naar bed gaan, etenstijden) signalen.

De tool in het kort.
1. Begin in stilte voor jezelf dingen uit je leven op te sommen waar je dankbaar voor bent, met name zaken die je meestal vanzelfsprekend vindt. Daar kunnen ook nare dingen die niet gebeuren toe behoren. Doe dat langzaam, zodat je de dankbaarheid voor alles echt voelt. Denk wanneer je de tool gebruikt niet steeds aan dezelfde dingen. Je moet je in zekere zin uitgedaagd voelen om met nieuwe ideeën te komen.
2. Stop na ongeveer een halve minuut met denken en concentreer je op de lichamelijke sensatie van dankbaarheid. Je zult voelen dat ze recht uit je hart komt. Deze energie die je verspreidt, is de Dankbare Stroom.
3. Terwijl deze energie uit je lichaam stroomt zal je hart zich openen. In deze toestand zul je voelen dat een overweldigende verschijning, gevuld met de kracht van oneindige generositeit, bij je komt. Dan ben je verbonden met de Bron.

Aldus Phil Stutz en Barry Michels in hun boek "De tools" over het gebruik van de kracht van de Bron.

De Dankbare Stroom plaatje 2

Delen

Reacties 0

Plaats een reactie