Artikelen

Denk jezelf gelukkig

Cognitieve gedragstherapie bevrijdt mensen van hun verleden door hen de manier te laten veranderen waarop ze er in het heden en in de toekomst naar kijken.

Vier eenvoudige technieken die je kunt gebruiken om negatieve gedachtepatronen te veranderen.

1. Erken bewuste en ontwortel onbewuste automatische gedachten, vooral negatieve die je geest onproductief laten ronddraaien.
2. Verdrijf deze negatieve gedachten met bewijs van het tegengestelde. Ondersteun positieve gedachten met bewijzen of herhaling indien nodig.
3. Creëer een nieuwe verklaring om de oorspronkelijke negatieve gedachten te weerleggen. Discussieer met het deel van jezelf dat de negatieve gedachten gelooft. En oordeel niet te veel, over jezelf en over anderen.
4. Gebruik afleiding. Als niets lijkt te werken, denk dan aan iets anders, of nog beter, ga iets lichamelijks doen en denk helemaal nergens aan tot de negatieve gedachten verdwijnen.

Aldus Teresa Aubele-Futch, coauteur van "Geluk zit in je brein", over hoe je door anders te denken je problemen kan verlichten. Dat waar we dagelijks aan denken wordt uiteindelijk onze realiteit.

Denk jezelf gelukkig plaatje

Artikel

Delen

Reacties 0

Plaats een reactie