Artikelen

Zo breng je een piekerend brein tot rust

De meeste mensen tussen de 18 en 65 jaar malen gemiddeld een tot twee keer per dag over iets, zo blijkt uit dagboekonderzoeken.

En dat doen ze dan gemiddeld een kwartier lang. Sommigen piekeren meerdere uren per dag, anderen minder dan een minuut. Wat kan helpen? Word je er ten eerste van bewust dat je piekert en neem weloverwogen de beslissing dat je dit wilt veranderen. Oefen steeds met één van onderstaande tips en niet met allemaal tegelijk.

1. Begin ermee een piekerplek in huis te kiezen. Alleen hier peins je er een half uur op los. 2. Pak een probleem aan door naar iemand toe te stappen en je zorgen uit te spreken. 3. Zoek afleiding. Je kunt niet ongelukkig en nieuwsgierig tegelijk zijn. 4. Stel jezelf geen vragen meer die beginnen met "wat als" of "waarom", maar stel jezelf vragen met "hoe".

Aldus Bart Verkuil, auteur van "De gelukkige piekeraar", in een AD.nl artikel van Catherine van der Linden over het kalmeren van je brein en daardoor creatiever kunnen kijken naar vaak complexe situaties.

Zo breng je een piekerend brein tot rust plaatje

Artikel

Delen

Reacties 0

Plaats een reactie