Artikelen

Inspiratie krijgen via dobbelen

In 2004 kwam Rory O'Connor, trainer in creativiteit en creatieve probleemoplossing, tot de ontdekking dat eenvoudige afbeeldingen tot de verbeelding spreken.

Die ontdekking bracht hem op een idee. Je kunt afbeeldingen gebruiken om verhalen te maken. Al snel veranderde dat idee in een concreet spel. Het spel bestaat uit een aantal dobbelstenen met op elke zijde een symbool. Het kreeg de naam Rory’s Story Cubes.

De symbolen die na het gooien boven komen te liggen werken als kompas. Een gids om tot de meest bijzondere verhalen te komen. De Rory’s Story Cubes kunnen zo de sleutel zijn tot het vinden van inspiratie. De verteller gooit de dobbelstenen en vertelt vervolgens een grappig verhaal aan de hand van de afbeeldingen, beginnend met 'Er was eens...' Met de Story Cubes worden diverse vaardigheden geoefend. Zoals logisch denken, luisteren, en het gebruiken van fantasie en verbeelding. Daarmee is het spel niet alleen leuk om thuis te gebruiken, ook in het onderwijs zijn deze dobbelstenen goed in te zetten.

Aldus een uitleg van Marieke Flikweert in een puntsgewijs.eu artikel over de waarde en het gebruik van verhaaldobbelstenen.

Inspiratie krijgen via dobbelen plaatje

Delen

Reacties 0

Plaats een reactie