Artikelen

De wereld heeft mensen nodig die buiten de gebaande paden treden

Jouw passie of droombaan staat mogelijk niet in de beroepskeuzetest.

Waarschijnlijk moet je hem zelf creëren. Waar het bij je passie om gaat, is dat het iets is waar jij je unieke energie helemaal in kwijt kunt, iets waarvan jij het gevoel hebt, dat als je ermee bezig bent, je helemaal bent afgestemd op de energie van je ziel, je hoger Zelf, en alles stroomt. Je volledig in je passie storten voelt als puur geluk, pure vreugde.

Vier vragen die je kunnen helpen ontdekken wat je passie is:

1. Wat wilde je worden toen je klein was?

2. Als alles kon, alles mocht, geld, leeftijd en diploma’s geen rol speelden, en je genoeg geld op de bank had staan om de rest van je leven van te kunnen leven, wat zou je dan doen?

3. Waar word je blij van? Waar word jij zo enthousiast van dat je het altijd wel zou willen doen? Waar kun je geen genoeg van krijgen?

4. Wat wekt een gevoel van jaloezie op als je het andere mensen ziet doen of er succesvol mee ziet zijn?

Als je bezig bent de vier vragen te beantwoorden zul je ongetwijfeld tegen de ja-maars van je sociale conditionering aanlopen. De oude ideeën van ouders en omgeving gebaseerd op overleven en competitie. De ja-maars zijn beperkende overtuigingen. Ze verlagen je frequentie, dammen je levensvreugde in en begrenzen je vrijheid en mogelijkheden. Bovendien hoeven ze helemaal niet waar te zijn. Schijf je ja-maars op en onderzoek ze. Als je eraan toe bent, kun je besluiten ze los te laten.

De volgende stap is het neerzetten en uitoefenen van je passie. Kom in actie! Begin gewoon. Geef jezelf toestemming klein te beginnen, fouten te maken, het nog te mogen leren. Speel ermee. Heb er plezier in. Als dat wat je doet werkelijk in overeenstemming is met de energie van je ziel en je passie, zul je er al snel niet meer mee willen stoppen!

Aldus Wendy Gillissen, auteur van "De vloek van de Tahiéra", in een nieuwetijdskind.com artikel over op koers komen naar je Ikigai.

De wereld heeft mensen nodig die buiten de gebaande paden treden plaatje

Delen

Reacties 0

Plaats een reactie