Artikelen

Leren draait om je omgeving, je context

Het grootste deel, 70 procent, van de leerervaringen doe je op de werkplek op, bijvoorbeeld door instructies te volgen, mee te kijken met een ervaren collega of vaardigheden te oefenen.

20 procent heeft vooral betrekking op complexere zaken die je leert via sociaal leergedrag. De kennis en vaardigheden uit deze categorie krijg je onder de knie door feedback van en interactie met collega’s. De laatste 10 procent bestaat uit formele leertrajecten zoals opleidingen, cursussen, trainingen of e-learningtrajecten.

De genoemde percentages zijn geen harde vuistregel of fixed ratio. Het is bijvoorbeeld niet zo dat 70 procent van alles wat je leert altijd uit praktijk- en werkervaring voortkomt. De percentages dienen vooral als een richtinggevende indicatie die je kunt gebruiken om werkgerelateerde leertrajecten vorm te geven en meer toe te spitsen op het opdoen van toepassingsgerichte in plaats van puur theoretische kennis.

Aldus Jochem Manders in een ag5.com artikel over het 70:20:10 model van Charles Jennings waarmee het belang van informeel leren tot uitdrukking wordt gebracht.

Leren draait om je omgeving je context plaatje

Delen

Reacties 0

Plaats een reactie