Artikelen

Het Omdraaien van Verlangen

Zelf je problemen leren overwinnen door middel van zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, en zelfontwikkeling.

Waar de tool voor dient.
Gebruik de tool als je iets moet doen wat je uit de weg bent gegaan. We gaan de dingen die het meest pijn doen uit de weg, omdat we liever willen leven in een Comfort Zone, die echter aanzienlijk beperkt wat we uit het leven kunnen halen. De tool zorgt ervoor dat je in actie komt ondanks de pijn en dat je leven weer verder gaat.

Waar je tegen vecht.
Het vermijden van pijn is een sterke gewoonte. Je voelt onmiddellijk opluchting als je iets pijnlijks ontwijkt. Het nadelige gevolg, spijt over een vergooid leven, komt pas veel en veel later. Dat is de reden waarom de meeste mensen geen vooruitgang boeken en niet alles uit het leven halen.

Signalen om de tool te gebruiken.
1. Als je iets onprettigs moet doen en je voelt angst of weerstand. Gebruik de tool vlak voordat je de taak aanpakt.
2. Het tweede signaal komt bij je op wanneer je denkt aan iets pijnlijks of moeilijks dat je moet doen. Als je de tool elke keer gebruikt wanneer je deze gedachten hebt, wek je een kracht op die je in staat zal stellen te handelen als dat nodig is.

De tool in het kort.
1. Focus je op de pijn die je vermijdt, zie hem voor je verschijnen als een wolk. Roep in gedachten 'Kom maar op' om de pijn op te roepen, je wilt hem omdat hij erg nuttig is.
2. Roep in gedachten 'Ik houd van pijn', terwijl je doorgaat. Ga zo diep de pijn in dat je er één mee wordt.
3. Voel hoe de wolk je uitspuugt en zich achter je sluit. Zeg in jezelf 'Pijn bevrijdt me'. Voel terwijl je de wolk verlaat hoe je in een puur licht terechtkomt.

Aldus Phil Stutz en Barry Michels in hun boek "De tools" over het gebruik van de kracht van progressie.

Het Omdraaien van Verlangen plaatje

Delen

Reacties 0

Plaats een reactie